Monolit Födém – Vasbeton Födém

Utómunkálatok

 

A JS polisztirol zsaluzóelem teljes hosszában végigfutó C profilok biztosítják az építés közbeni ideiglenes merevséget. A végleges födémszerkezetben a profilok teherbírása nincs figyelembe véve.

Az elem alsó síkján horony jelzi a merevítő profilok helyét.

A C profilok rogyasztott gerincűek, acéllemezből készülnek, alul-felül a gerincre merőleges talppal. A gerinc perforált, így ez a megoldás függesztési lehetőséget is kínál, akár önmetsző csavarozással a profil talplemezéhez, akár a lemezprofil perforációjába történő beakasztással. 10. ábra.

A kizsaluzás után az esetleges sérüléseket, folytonossági hiányokat PUR hab kitöltéssel kell megszüntetni a felület végső eltakarása előtt.

A födém alsó felületére fa, vagy acél tartóvázra szerelt tűzgátló gipszkarton burkolat kerül a szárazépítés szabályai szerint.

A léceket a vasbeton bordákhoz kell rögzíteni, irányuk a bordákra merőleges, távolságuk egymástól legfeljebb 40 cm legyen. 12. ábra

A zsaluzóelemek vakolhatóak. Miután a polisztirol anyagából adódóan nem nedvszívó, ezért vakolás esetén sűrű szövésű rabichálót kell felrögzíteni a merevítő profilokra a vakolat fennmaradása érdekében, majd a vakolás szabályai szerint felületfröcskölés, alapvakolat, simítóvakolat készül. Vakolás esetén a vakolat vastagságával kell biztosítani a TMI-ben előírt tűzállósági határértékeket. Erre vonatkozóan a kivitelezés során tűzvédelmi szakértő véleményét be kell szerezni, és dokumentálni.

A válaszfalak, és a födém csatlakozásának megoldása többféle lehet. A válaszfal vízszintes elmozdulásának megakadályozására javasolható:

a.) Az úgynevezett beágyazás, amikor az elem alját a C-profilig kivágva cca. 2 cm-es hornyot képeznek, amibe a felső válaszfallapot bebillentik, majd a hézagot tömítik.

b.) Felső síkon, ragasztással történő rögzítéssel.

c.) A befejező válaszfalelem és a zsaluzóelem találkozásánál PUR-hab kifújással.

d.) A vasbeton bordához történő kiékeléssel

e.) Az elemben levő „C” profilokhoz rögzített „U” acélprofilos megoldással.

A vezetékelések az elem hosszirányú üregeiben végigvezethetők. Merőleges irányban az elem felső síkjába vágott horonyba fektethetők. A vezetékek elvezetése a gipszkarton tartóléc vastagsági méretének megfelelően az elem alsó síkján a rögzítési lehetőségek alkalmazásával horonyképzés nélkül is elvezethetők a gipszkarton burkolat által takart formában. 12. ábra


Monolit Födém – Vasbeton Födém forródrót: 06-30/ 936-9933

  • Érdeklődjön elérhetőségeinken a JS FÖDÉM műszaki és anyagi feltételekről! 
  • Kérje ingyenes tanácsunkat meglévő terve alapján! 
  • Az országos hálózathoz tervezők, kivitelezők, és kereskedelmi képviselők jelentkezését is várjuk!

Prospektus

szóró-donga-a4Kattintson a részletekért!

Elérhetőségek

• Telefon:  06-30 / 936- 9933

• Email: jsfodem@donga.hu

Photostream

SevillaTower Block, WiganUnder The Umbrella @ University Ave & Queen St. WTallinn, EstoniaTallinn, EstoniaBarcelona