Monolit Födém – Vasbeton Födém

Tervezőknek

JS födém a „SZUPERPLAFON”

 

Tervező Kollégák!

Segítsék elő, hogy megbízóik megismerjék a JS födémet, amivel olcsóbban, gyorsabban és energiatakarékosan tudják megépíteni, megépíttetni az épületekben lévő födémeket, készüljenek azok a pinceszint feletti, közbülső, vagy épp zárófödémként.

A munkaerő és az energia drága!

Az Önök közreműködésével, és a mi segítségünkkel az építtetők a gazdaságosság és az energiatakarékosság jegyében kihasználhatják a monolit vasbeton lemez és a hőszigetelő bent maradó zsaluzat együttes előnyeit.

Használják fel a rendelkezésre álló, a tervezési munkát segítő dokumentumainkat, és ha igénylik, személyes segítségünket!

Tehát

Tervezzen JS födémet

Az elérhető dokumentumok megtalálhatók a honlapunk különböző menüpontjaiban.

  • A Tervezési Alkalmazási Útmutatóban szöveges leírást és ábrákat találnak.
  • A minősítéseknél az ÉMI Kft. által, a vizsgálatok alapján kiállított, és folyamatosan utóellenőrzött ÉME: A-253/2005; UE: A-2177/2011 számú Építőipari Műszaki Engedélyt, aminek érvényessége: 2016. október 31.
  • A TMI-218/2008—2011 számú Igazolást a Tűzvédelmi Megfelelőségről. Érvényessége: 2016. október 31.
  • A galériában különböző építkezéseken készült fotókon láthatják a készülő JS födémeket.
  • Sok érdekes szempontot ismerhetnek meg az építtetők, tervezők, kivitelezők által hozzánk eljuttatott véleményekből.

 

A JS födém tervezésekor a tervező milyen előnyökkel számolhat?

Az épület tervezése során a tervezői fantáziát kötött méretek, formák nem korlátozzák.

A polisztirolból készített elemek nagyon könnyen, kéziszerszámokkal is szabhatóak, az építkezés helyszínén, így nincs akadálya a ferde, sőt az íves vágásoknak sem. Tervezzen bátran oldott formákat, a JS födémmel mindez megoldható!

A JS elemek alkalmazása során nincs kötött fesztávolság, az elemeket a megadott konszignáció szerint a gyárban méretre gyártják.

A JS födémhez alkalmazható elemek lehetővé teszik, hogy a födémek nagy fesztávolságok esetén, akár (12-13 m), közbülső főfalak nélkül készülhessenek.

A JS födém súlya fele, harmada a gerendás-béléstestes, illetve a monolit lemezfödémeknek.

A lehajlás szempontjából a rejtett, sűrű alulbordák miatt a JS födém lényegesen jobban viselkedik, mint a sokkal súlyosabb monolit vasbeton síklemez.

Gondos tervezéssel, a szabványokban előírt terhelési követelmények biztosítása mellett, a JS födém kevesebb beton felhasználásával készül. A beton megtakarítása elérheti az 50 %-t is, ez különösen nagy fesztávolság esetén szembetűnő megtakarítást jelent.

A födém méretezésekor a kicsi önsúly miatt lényegesen kevesebb betonacél felhasználásával lehet a JS típusú monolit vasbeton födémet az előírásoknak megfelelően, biztonságosan tervezni. A betonacél megtakarítása az öntött monolit vasbeton síklemezhez felhasználható vasalással szemben a statikai tervezéstől függően 60-65 %-ot elérhet.

Erkélyek, függőfolyosók az elemek kombinációjával monolit ellensúly nélkül megoldhatóak.

Nem kell zsaluzási tervet készíteni, mert a JS zsaluzóelemek alkotják a rejtett alulbordás monolit vasbeton lemezfödém zsaluzatát. Csupán megfelelő alátámasztás, és esetenként kiegészítő zsaluzás történik, ahol áttörések, a födémbe iktatandó főtartók vannak.

A felső vasbeton lemez lehetővé teszi, hogy a burkolat közvetlenül a beton felületére kerüljön.

Ha hanggátlási követelmény is van, akkor úsztató réteg, technológiai fólia és aljzatbeton helyett rendelkezésre állnak olyan, közvetlenül burkolható hanggátló szerkezetek, amelyek alkalmazásával a szükséges hanggátlás megoldható, és a födém szerkezeti vastagsága csökkenthető. Ez különösen a közbülső födémek esetén lényeges szempont lehet.

A JS födém pára- és hőtechnikailag a födémek döntő többségében megfelel az előírásoknak. Zárófödémként alkalmazva 3-5 cm kiegészítő hőszigeteléssel biztosítja az előírt „U” értéket. Nem kell 15-20 cm vastagságú hőszigetelést beépíteni, arra fóliát, majd vasalt záróbetont alkalmazni.

 

A felsoroltak kézzel fogható előnyök, amelyek a tervezésen kívül érintik a kivitelezést és az építtetői pénztárcát, is?

Igen!

Tervezzen JS födémet!

 

JS födém a „SZUPERPLAFON” – ÉME és TMI minősítéssel!

Mielőtt terveztetne, kiviteleztetne, tájékozódjon a födém rendszerek építőipari-műszaki engedélyekről és minősítésekről!

Csak minősítéssel rendelkező födémet építsen házába!

Minősítések

 


Monolit Födém – Vasbeton Födém forródrót: 06-30/ 936-9933

  • Érdeklődjön elérhetőségeinken a JS FÖDÉM műszaki és anyagi feltételekről! 
  • Kérje ingyenes tanácsunkat meglévő terve alapján! 
  • Az országos hálózathoz tervezők, kivitelezők, és kereskedelmi képviselők jelentkezését is várjuk!

Prospektus

szóró-donga-a4Kattintson a részletekért!

Elérhetőségek

• Telefon:  06-30 / 936- 9933

• Email: jsfodem@donga.hu

Photostream

SevillaTower Block, WiganTallinn, EstoniaTallinn, EstoniaBarcelonaSt Aldates Church - Oxford